Gradovi

Novo dječije igralište na 500 kvadrata

Novo dječije igralište na 500 kvadrata
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Novo dječije igralište na 500 kvadrata

SARAJEVO - U okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje dječijih igrališta na području opštine Novi Grad Sarajevo započela je izgradnja i rekontsrukcija dječijeg igrališta u ulici Trg međunarodnog prijateljstva u mjesnoj zajednici Alipašino polje.

S obzirom na loše stanje, zastarjeli i nefunkcionalni mobilijar postojećeg dječijeg igrališta na ovoj lokaciji, opština je pristupila njegovoj rekonstrukciji i proširenju. Radiće se demontaža oštećenih gumenih podloga i dječijeg mobilijara, a nakon toga će se izraditi nova AB ploča, ugraditi nova gumena podloga i ugraditi dio novog mobilijara.

Novoizgrađeno igralište prostiraće se na površini oko 500 metara kvadratnih, a njegovom izgradnjom najmlađi stanovnici ovog dijela naselja Alipašino polje dobiće potpuno novo i veće mjesto za igru. U dijelu igrališta koje se proširuje djeci će na raspolaganju biti kula sa toboganima, ljuljačka, klackalica, njihalice, vrtuljak, kao i parkovske klupe i kante za otpad.

Cijelo igralište biće ograđeno metalnom plastificiranom panelnom ogradom, a jedan dio igrališta će biti zelena površina sa hortikulturnim uređenjem.

Igralište je prilagođeno djeci sa poteškoćama u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije