Gradovi

Odbornik Dražen Dunđer se potukao, pa zaradio dvije prijave

Odbornik Dražen Dunđer se potukao, pa zaradio dvije prijave
Foto: N.N. | Odbornik Dražen Dunđer se potukao, pa zaradio dvije prijave

BILEĆA - Odbornik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, Dražen Dunđer, potukao se ispred sale Skupštine Opštine Bileća, uoči javne rasprave o lokalnom budžetu, čiji je nacrt u visini od deset miliona i 800.000 maraka usvojen krajem marta, i nakon svega zaradio dvije prekršajne prijave, za ugrožavanje sigurnosti, te za tuču i fizički napad.

Ubrzo nakon izbijanja incidenta pozvana je policija, pa su pripadnici Policijske stanice Bileća ponovo uspostavili narušeni javni red i mir, a potom saslušali Dunđera i još nekoliko Bilećana koji su čekali da rasprava počne.

"Nakon što je Policijska stanica Bileća zaprimila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u zgradi Opštine Bileća, policijski službenici su reagovali odmah i licu inicijala D.D. su evidentirana dva počinjena prekršaja i to ugrožavanje sigurnosti i tuča i fizički napad", saopšteno je nakon incidenta u Policijskoj upravi Trebinje.

Nakon incidenta i dokumentovanja prekršaja pokušali smo telefonom kontaktirati  Dražena Dunđera, ali je bio nedostupan.

O svemu smo pitali načelnika opštine Bileća Veselina Vujovića, ali ni on o pomenutom incident nije znao mnogo više, jer se sve dešavalo prije ulaska u skupštinsku salu.

"Sve se dešavalo prije javne rasprave, ispred sale, tako da ja nisam bio očevidac i ne mogu komentarisati razloge navedenog incidenta", kazao je Vujović.

On kaže da se sve dešavalo pet minuta prije početka rasprave, na hodniku, gdje su čekali predstavnici svih pravnih subjekata, odnosno organizacija koje očekuju da budu uvrštene u budžet, poput predstavnika sportskih i kultuno-umjetničkih društava, te različitih udruženja i subjekata, budžetskih korisnika.

Ovo nije prvi incident Dunđera, niti je prvi incident u kome je reagovala policija, a krajem januara ove godine je udario nogom u sto predsjednika SO Bileća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije