Gradovi

Oko 1.500 građana čistilo Trebinje

Oko 1.500 građana čistilo Trebinje
Foto: N.N. | Oko 1.500 građana čistilo Trebinje

TREBINJE - Akcija "Očistimo Trebinje", koju drugu godinu zaredom organizuje Gradska uprava, započela je danas, prvog dana proljeća, okupivši oko 1.500 učesnika.

"Akcenat smo stavili na to da svi građani očiste svoje dvorište i oko dvorišta, a javne površine ćemo očistiti zajedno, svi radnici javnih ustanova i preduzeća, djeca će čistiti oko svojih škola, a ostali koji su se pridružili akciji tamo gdje budu određeni", kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Svjesni da Trebinje postaje turistički grad, u kome su samo u prošloj godini boravili turisti iz više od 90 zemalja svijeta, Trebinjci su se samoinicijativno organizovali i odazvali na poziv Gradske uprave, pa su se čišćenju grada pridružile i lokalne i republičke javne ustanove i preduzeća, njih preko 30, kao i udruženja koja djeluju u ovom gradu, sa velikim brojem učenika.

Odziv je, prema Ćurićevim riječima, bio nevjerovatno dobar, sa mnogo više učesnika nego što ih je bilo prošle godine.

Stevan Bekan, direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost", kaže da se nakon sanacije štete na preko 210 kuća, te ostalih javnih površina i objekata nakon nevremena, sada prešlo na generalno čišćenje ostalog otpada koji je donio vjetar.

"Čisti se u svim mjesnim zajednicama, sveobuhvatno na cijeloj teritoriji Trebinja, gdje se u prigradskim mjestima uklanjaju i divlje deponije i gdje ćemo i u narednom periodu nastaviti akciju, ako ne dovršimo sve u jednom danu", kazao je Bekan.

Direktor Komunalnog preduzeća Nedeljko Lambeta je dodao da je u svrhu čišćenja grada postavljeno 50 velikih kontejnera.

Donacijom privatnog sektora je u Gradskom parku posađeno sedam  sadnica čempresa i kestena, 15 ukrasnih žbunova, dok je u širem gradskom jezgru posađeno 10 lagestermija, 15 lipa i desetak žbunova, a sadnja se nastavlja i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije