Gradovi

Omladinski centar Prnjavor proslavio prvi rođendan

Omladinski centar Prnjavor proslavio prvi rođendan
Foto: N.N. | Omladinski centar Prnjavor proslavio prvi rođendan
Adnan Selimović

PRNJAVOR- Da mladi mogu biti snaga promjene u lokalnim zajednicama i pokretači novih, dobrih ideja, tokom protekle godine pokazali su članovi Omladinskog centra Prnjavor, a obilježavanje prvog rođendana Centra, kako kažu, smatraju krunom dosadašnjeg rada.

Prema riječima Dajane Bašić, predsjednice Omladinskog centra Prnjavor, četiri realizovana projekta i više od 1000 direktnih korisnika i više su nego razlog da mogu reći da su ponosni na svoje prve korake.

"Zvanično, 21. septembra2020. godine osnovan je Omladinski centar u Prnjavoru, te sada obilježavamo prvu godinu rada i postojanja. Rođendan želimo iskoristiti da se zahvalimo ljudima koji su bili sve ovo vrijeme uz nas, a posebno Opštini Prnjavor i našim donatorima Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), programu BHRI i USAID-u", istakla je Bašićeva za "Nezavisne".

Ona je rekla da je Omladinski centar Prnjavor organizacija koja se bavi mladima i koju u potpunosti vode mladi, te iskazala nadu da će ova priča u Prnjavoru trajati godinama.

Kristina Šešlija, šefica kancelarije Međunarodne organizacije za migracije u Banjaluci, rekla je da je proslava godine rada prnjavorskog Centra velik i bitan događaj za IOM i BHRI.

"Do sada smo sa njima sarađivali na dosta projekata koje su implemetirali i sigurna sam da će zajedno sa drugim mladim ljudima iz zajednice, a takođe, uz i dalju podršku lokalne vlasti, nastaviti da ostvaruju najbolje rezultate", kazala je Šešlija.

Darko Tomaš, načelnik Prnjavora, iskazao je svoje čestitke te istakao podrška lokalne zajednice ni u buduće neće izostati.

"Iako je prošlo malo vremena, iza njih su mnogi projekti. Opština Prnjavor je bila tu da pruži podršku njihovom radu i svemu što oni čine i uvjeren sam da će i u narednom periodu nastaviti raditi istim intenzitetom. Uvjeren sam da će incijativa za sve one važne stvari koje se trebaju promijeniti u našoj opštini, upravo stići od ovih mladih ljudi", rekao je Tomaš.

Članovi prnjavorskog Omladinskog centra istakli su da ideja ne nedostaje, te da već od oktobra kreću sa realizacijom novih projekata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije