Gradovi

Opština izdvojila 20.000 KM JU "Biblioteka Sarajeva"

Opština izdvojila 20.000 KM JU "Biblioteka Sarajeva"
Foto: Opština Centar | Opština izdvojila 20.000 KM JU "Biblioteka Sarajeva"

SARAJEVO - Načelnik opštine Centar Sarajevo Srđan Mandić potpisao je danas ugovor sa direktoricom Javne ustanove „Biblioteka Sarajevo“ Merimom Lendo na osnovu kojeg se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvajaju finansijska sredstva u iznosu od 20.000 KM u svrhu finansiranja članarina za sve dobne skupine građana.

Ugovor je potpisan u Centralnom odjeljenju u Mis Irbinoj ulici, a potpisivanju su u ime opštine Centar prisustvovali i dopredsjedavajuće Opštinskog vijeća Sara Arslanagić i Marijana Podrug-Arapović, vijećnici Biljana Lazarević i Hidajet Porić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Načelnik Mandić je naglasio da na ovaj način opština Centar želi svim građanima omogućiti besplatno članstvo u Javnoj ustanovi „Biblioteka Sarajeva“ kako bi što kvalitetnije provodili svoje slobodno vrijeme.

„Opština Centar realizuje brojne projekte, ali ovaj ima izuzetan značaj jer na ovaj način održavamo kulturu čitanja knjiga, naročito kod mladih. Svi naši sugrađani sa područja opštine Centar imaju mogućnost da se besplatno učlane u neko od odjeljenja Javne ustanove Biblioteka Sarajeva. Ovo je nastavak uspješne saradnje sa Javnom ustanovom „Biblioteka Sarajeva“, a opština Centar će i dalje nastaviti da podržava rad biblioteke“, istakao je načelnik Mandić.

Sistem učlanjenja ili obnove članstva je jednostavan. Uz predočenje CIPS-ove prijavnice kao dokaza mjesta stanovanja, ovaj proces se može završiti u bilo kojem odjeljenju JU „Biblioteka Sarajeva“. Korisnici ove biblioteke imaju na raspolaganju bibliotečki fond sa više od 260.000 knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije