Gradovi

Otvoreni 23. "Susreti mladih" u Trebinju

Otvoreni 23. "Susreti mladih" u Trebinju
Foto: Srna | Otvoreni 23. "Susreti mladih" u Trebinju

TREBINJE - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je večeras u Trebinju manifestaciju 23. "Susreti mladih Republike Srpske" koja je okupila oko 250 učesnika iz Srpske i regiona.

"Tokom pet narednih dana mladi će imati priliku da se druže, upoznaju jedni druge i otklone predrasude ukoliko ih imaju, ali i da prisustvuju različitim edukativnim, informativnim i sportskim sadržajima, kao i izletima", rekla je Davidovićeva na otvaranju skupa u amfiteatru manastira Hercegovačka Gračanica na Crkvini.

Ona je istakla da je riječ o lijepoj regionalnoj manifestaciji i da su zato Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo pružili finansijsku i organizacionu podršku ovom skupu, a da je grad Trebinje uvijek dobar domaćin.

"Program je raznolik i sigurna sam da će učesnici ponijeti najljepše uspomene iz ovog lijepog grada", rekla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Trebinjcima drago da se ova manifestacija po sedmi put održava u Trebinju.

"Posebno je drago našoj omladini koja je nosilac aktivnosti, a mi kao Gradska uprava smo tu da podržimo njihove ideje", rekao je Ćurić.

On je dodao da Graska uprava mnogo pomaže mladima kroz razne projekte u vidu stipendija i programa zapošljavanja.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Nikola Stjepanović naveo je da su gosti stigli iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

"Sadržaj ovih susreta je prevenstveno edukativni, ali i kulturni i zabavni, a moto ovih susreta je reforma obrazovanja", istakao je Stjepanović.

Manifestaciju je podržala i Vlada Srbije. "Ova je jedan zadatak za sve nas, pa čak i za moje ministarstvo da se ugledamo i organizujemo nešto ovakvo", rekao je državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Srbije Darko Stanić.

Omladinci će ove godine zasaditi simbolična 23 drveta u trebinjskom gradskom parku, te otvoriti i svoju kancelariju u Trebinju.

Riječ je o najvećem okupljanju mladih u Srpskoj sa edukativno-sportsko-zabavnim sadržajima, koje organizuju Omladinski savjet Republike Srpske, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Grada Trebinja.

Cilj manifestacije, koja će trajati do 30. avgusta, jeste da podstakne mlade iz Srpske na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije