Gradovi

Ove godine utopljavanje dvije škole u Ilijašu

Ove godine utopljavanje dvije škole u Ilijašu
Foto: Vlada KS | Ove godine utopljavanje dvije škole u Ilijašu

SARAJEVO - Ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i dopredsjedavajuća Skupštine KS Jelena Pekić posjetili su opštinu Ilijaš.

Tom prilikom, održali su sastanak kojem su, osim načelnika Akifa Fazlića, prisustvovali i direktorica JKP “Vodostan” Belma Zukić, te opštinski vijećnici Selma Alić-Barić i Alan Šerak.

Između ostalog, razgovarano je o stanju komunalnog sistema u ovoj opštini, o statusu kandidiranih projekata prema Kantonu Sarajevo, te o projektima energetske efikasnosti, u okviru kojih su ove su godine Vlada KS i resorno ministarstvo osigurali sredstva za finansiraje utopljavanja dvije područne škole pri OŠ „Podlugovi“ (Ljubnići i Lješevo).

„Ilijaš je opština koja skoro u potpunosti realizira projekte koje delegira prema Vladi i Ministarstvu komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, što je izrazito pohvalno, a što se za neke opštine ne može konstatovati. Važnost svih lokalnih zajednica u Kantonu Sarajevo mora biti podjednaka, posebno prigradskih opština“ rekao je između ostalog ministar Bošnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije