Gradovi

Počela izgradnja distributivne mreže u zoni rezervoara

Počela izgradnja distributivne mreže u zoni rezervoara
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Počela izgradnja distributivne mreže u zoni rezervoara

SARAJEVO - Počela je izgradnja distributivne vodovodne mreže u zoni rezervoara na Sokolju čime će se poboljšati vodosnabdijevanje naselja Zabrđe U Sarajevu.

Vrijednost ugovorenih radova je 563.355 KM.

Vršiće se izgradnja transportno distributivnog cjevovoda profila DN 150 i DN 100 milimetara iz rezervoara na Sokolju do potrošača u MZ Zabrđe, a zona vodosnabdijevanja obuhvata ulicu Avde Palića, te ulice Porodice Dizdarević i Porodice Šehić.

Projektom je predviđena izgradnja četiri distributivna voda ukupne dužine oko tri kilometra.

U toku su radovi na izgracnji dva voda koji spajaju rezervoar na Sokolju i primarni vod u ulici Avde Palića, kao i izgradnja sekundarne distributivne mreže u navedenim.ulicama dužine kilometar i šest stotina metara.

Na distributivnom vodu izgradiće se okno sa reducir ventilom radi regulacije pritiska u donjim zonama i postizanja optimalnog pritiska u gornjim zonama naselja Zabrđe.

Realizacijom ovog projekta u funkciju će se staviti rezervoar na Sokolju koji je izgrađen 2015. godine i riješiti dugogodišnji problem lošeg vodosnabdijevanja u dijelovima naselja u kojima je voda distribuirana cisternama Civilne zaštite.

Zamjenom dotrajalih instalacija znatno će se smanjiti gubici vode na distributivnoj mreži i uspostaviti uredno vodosnabdijevanje ovog dijela naselja Zabrđe iz gradskog vodovodnog sistema.

Nakon izgradnje nove vodovodne mreže i prebacivanja priključaka, izvrišće se asfaltiranje prokopanih površina i vraćanje u prvobitno stanje makadamskih puteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije