Gradovi

Počele maturske svečanosti u Trebinju

Počele maturske svečanosti u Trebinju
Foto: N.N. | Počele maturske svečanosti u Trebinju

​TREBINJE - Učenici završnih razreda Centra srednjih škola Trebinje otvorili su ovogodišnje maturske svečanosti u ovom gradu.

Đak generacije je Vladimir Gutić, sin pokojnog Radivoja Gutića, nekadašnjeg dugogodišnjeg dopisnika "Večernjih novosti" iz Hercegovine.

Vladimir neće krenuti očevim stopama, na kog je veoma ponosan, ali su ga, kako kaže, oduvijek mnogo više privlačile prirodne nauke.

Vladimir, koji je stekao zvanje prehrambenog tehničara, kaže da je odmalena najviše volio hemiju i biologiju, kao i rad u laboratoriji.

"U mojoj školi je upravo na tim predmetima i bio akcenat, tako da dalje nastavljam u istom pravcu. Upisaću prehrambenu tehnologiju, kontrolu kvaliteta hrane, s tim da nisam zasigurno odlučio da li će to biti Tehnološli fakultet u Banjaluci ili Novom Sadu", kaže Vladimir.

Nakon okupljanja kod Spomenika herojima za slobodu na gradskom trgu, gdje je Vladimir položio cvijeće, sa još dvije drugarice koje su bile najbolje učenice svojih odjeljenja, maturanti su u svečanom defileu prošli ulicama grada do hotela "Leotar", gdje je organizovana maturska zabava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije