Gradovi

Počeo javni prevoz u Tuzli

Počeo javni prevoz u Tuzli
Foto: N.N. | Počeo javni prevoz u Tuzli

TUZLA - U Tuzli je danas počeo sa radom Javni gradski i prigradski saobraćaj nakon što je donesena naredba Federalnog štaba civilne zaštite.

Po odluci štaba, dozvoljen je rad javnog linijskog i vanlinijskog prevoza putnika u cestovnom i željezničkom prijevozu na području FBiH uz posebne epidemiloške mjere. 

Linijski prijevoz putnika će se obavljati po reduciranom redu vožnje, koji su prijevoznici dužni dostaviti Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK.  Osim toga, reducirane redove vožnje prijevoznici su dužni objaviti na svojim web stranicma, kao i otome obavjestiti putnike na druge odgovarajuće načine.

"Prilikom obavljanja javnog linijskog i vanlinijskog prijevoza, kao i korištenja usluga istog, prijevoznici, vozači i putnici su dužni pridržavati se preporuka za rad javnog prevoza u kontekstu COVID-19 izdatih od strane Federalnog ministarstvo zdravstva", saopšteno je iz resornog kantonalnog ministarstva.

Broj i raspored putnika po sjedištima mora biti takav da omogućava propisani razmak od jednog do dva metra, odnosno, jedno prazno sjedište između njih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije