Gradovi

Pomoć za 18 socijalnih i udruženja manjina u Prijedoru

Pomoć za 18 socijalnih i udruženja manjina u Prijedoru
Foto: N.N. | Pomoć za 18 socijalnih i udruženja manjina u Prijedoru

PRIJEDOR - Grad Prijedor objavio je danas listu odobrenih sredstava za planirane aktivnosti u 2020. godini socijalno-humanitarnih saveza i udruženja, te udruženja nacionalnih manjina.

Za finansiranje 14 socijalno-humanitarnih saveza i udruženja izdvojeno je 83.000 KM od 90.000 KM, koliko je planirano u budžetu grada za ovu godinu, a za finasiranje sva četiri registrovana udruženja nacionalnih manjina 20.000 KM, od planiranih 22.000 KM.

Po 10.000 KM odobreno je Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama "Neven", Udruženju žena "Nada" i "Merhametu", po 7.000 KM Udruženju paraplegičara, Savezu invalida rada, Međuopštinskoj organizaciji saveza slijepih i Međuopštinskom udruženju gluvih i nagluvih, a po 4.000 KM Regionalnom udruženju distrofičara, Udruženju oboljelih od multiple skleroze i Udruženju dijabetičara.

Humanitarnom udruženju samohranih roditelja "Osmijeh anđela" i Udruženju za pomoć oboljelima od astme "Anemona" odobreno je po 3.500 KM, a Humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe" i Udruženju građana "Altruist" po 3.000 KM.

Za udruženja Ukrajinaca, Slovenaca, Čeha i Roma odobreno je po 5.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije