Gradovi

Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta: Pale će dobiti savremeni objekat policije

Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta: Pale će dobiti savremeni objekat policije
Foto: Srna | Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta: Pale će dobiti savremeni objekat policije

PALE - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Pala Boško Jugović potpisali su danas ugovor kojim je ova lokalna zajednica dodijelila MUP-u Srpske zemljište za potrebe izgradnje savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ministar Lukač je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je sa načelnikom Jugovićem razgovarao o svim temama koje su bitne za ovu opštinu.

Lukač je istakao da će biti potrebno određeno vrijeme da se izgradi savremen objekat, koji će, kako kaže, riješiti položaj i sjedište Policijske uprave na Palama za cijelo Istočno Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je sa načelnikom Jugovićem razgovarao o svim temama koje su bitne za ovu opštinu, te ukazao na posebno dobru saradnju između Policijske uprave Istočno Sarajevo i opštine Pale, što se ogleda i u projektima koje će zajedno realizovati u budućem periodu.

Lukač je naveo da je sa Jugovićem razgovarao i o izgradnji objekta policijske stanice na Jahorini jer je MUP-u veoma bitno da tamo imaju stanicu polcije, posebno u zimskom period ali i ljetnjem, s obzirom da na planini boravi mnogo turista.

"To je bukvalno jedan grad sa mnogo ljudi koji dolaze sa svih strana. Svi turisti u bilo kom turističkom centru žele da se osjećaju bezbjedno i zadatak naše policije je da im to obezbijedi. Uz pomoć opštine Pale i uz sve projekte svakao ćemo to uspjeti da uradimo", istakao je Lukač.

Jugović je rekao da se završava izrada projektne dokumentacije i svega što je potrebno da bi se počelo sa izgradnjom modernog objekta Policijske uprave, koji će finansirati MUP i Vlada Srpske.

On je naveo da je sa ministrom Lukačem razgovarao i o izgradnji objekta Policijske stanice na Jahorini.

"Jahorina se razvija svaki dan sve više, dolazi mnogo turista i policija je neophodna na planini. Obezbijedili smo određena sredstva i radimo projektnu dokumentaciju. Izgradnja objekta koštaće 500.000 KM", rekao je Jugović.

On je naveo da je sa Lukačom razgovarao i o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Pala, da su analizirali situaciju u vezi pandemije virusa korona, kao i o radu inspekcijskih organa.

Jugović je dodao da je to bio samo jedan od sastanaka u nizu koji će doprinijeti daljoj saradnji MUP-a Srpske i lokalne uprave.

Načelnik opštine Pale je pohvalio rad Policijske uprave Istočno Sarajevo na čelu sa načelnikom Branimirom Šehovcem.

"Mi smo tu da zajedno realizujemo sve projekte koji se tiču bezbjednosti i boljeg života građana opštine Pale", rekao je Jugović.

Lukač je prije sastanka sa načelnikom opštine posjetio Policijsku upravu Istočno Sarajevo gdje je razgovarao sa načelnikom Branimirom Šehovcem i njegovim saradnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije