Gradovi

Potpisani ugovori sa 50 stipendista

Potpisani ugovori sa 50 stipendista
Foto: N.N. | Potpisani ugovori sa 50 stipendista

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je prvih 50 od stotinu ugovora sa studentima iz ovoga grada, za šta je Gradska uprava izdvojila 140.000 maraka.

Deset studenata prima po 250 mraka, drugih deset studenata prima 200 maraka, u trećoj grupi je 30 studenata koji će primati po 150 KM, a posljednjih 50 studenata će primati po 100 maraka.

„Jedinstveni dogovor u Gradskoj upravi je bio da se sa ovim programom mora istrajati, jer su, i pored slabijeg punjenja budžeta ove godine, studenti prioritet cijelog grada, ali mi ne odustajemo ni od ostalih 60 programa koje odavno imamo zacrtane i koje za sada sve ispunjavamo“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

On je podsjetio da je, iako su finansije itekako značajne, ljudima još značajnija pažnja koja im se poklanja i misao da neko ipak brine o njima.

Tako su prije potpisivanja ugovora sa studentima, potpisani i ugovori sa preko 500 udovica umrlih boraca, za šta je izdvojeno dodatnih 186.000 KM.

Nikolina Burani je djevojka bez oba roditelja, koja već treću godinu prima stipendiju od Gradske uprave i koja ne zna kako bi se školovala da nema ovih sredstava.

„Od oktobra sam apsolvent na Medicinskom fakultetu u Foči i vrlo sam zahvalna na stipendiji od 250 maraka, koju primam od Gradske uprave i koja mi, iako nije dovoljna za cjelokaupan studentski život, znači itekako mnogo, na čemu sam vrlo zahvalna, jer je velika podrška“, kazala je Nikolina na potpisivanju ugovora.

Danica Miladinovć je majka studentkinje Nikoline Miladinović, a novac koji dobije znači joj puno, u materijalnom i moralnom smislu.

Studenti stipendije dobijaju za deset mjeseci akademske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije