Gradovi

Pratite nas na Google news

Potpisani ugovori sa 50 stipendista

Potpisani ugovori sa 50 stipendista
Foto: N.N. | Potpisani ugovori sa 50 stipendista
Vesna Duka

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je prvih 50 od stotinu ugovora sa studentima iz ovoga grada, za šta je Gradska uprava izdvojila 140.000 maraka.

Deset studenata prima po 250 mraka, drugih deset studenata prima 200 maraka, u trećoj grupi je 30 studenata koji će primati po 150 KM, a posljednjih 50 studenata će primati po 100 maraka.

„Jedinstveni dogovor u Gradskoj upravi je bio da se sa ovim programom mora istrajati, jer su, i pored slabijeg punjenja budžeta ove godine, studenti prioritet cijelog grada, ali mi ne odustajemo ni od ostalih 60 programa koje odavno imamo zacrtane i koje za sada sve ispunjavamo“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

On je podsjetio da je, iako su finansije itekako značajne, ljudima još značajnija pažnja koja im se poklanja i misao da neko ipak brine o njima.

Tako su prije potpisivanja ugovora sa studentima, potpisani i ugovori sa preko 500 udovica umrlih boraca, za šta je izdvojeno dodatnih 186.000 KM.

Nikolina Burani je djevojka bez oba roditelja, koja već treću godinu prima stipendiju od Gradske uprave i koja ne zna kako bi se školovala da nema ovih sredstava.

„Od oktobra sam apsolvent na Medicinskom fakultetu u Foči i vrlo sam zahvalna na stipendiji od 250 maraka, koju primam od Gradske uprave i koja mi, iako nije dovoljna za cjelokaupan studentski život, znači itekako mnogo, na čemu sam vrlo zahvalna, jer je velika podrška“, kazala je Nikolina na potpisivanju ugovora.

Danica Miladinovć je majka studentkinje Nikoline Miladinović, a novac koji dobije znači joj puno, u materijalnom i moralnom smislu.

Studenti stipendije dobijaju za deset mjeseci akademske godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije