Gradovi

Potpisani ugovori sa stipendistima HET-a

Potpisani ugovori sa stipendistima HET-a
Foto: Vesna Duka | Potpisani ugovori sa stipendistima HET-a

TREBINJE - U prostorijama "Hidroelektrana na Trebišnjici" potpisani su danas ugovori o stipendiranju 65 studenata kojima će ovo preduzeće u narednih 10 mjeseci isplaćivati stipendije u visini od po 200 konvertibilnih maraka.

Milan Kovač, izvršni direktor za organizaciono-pravne i opšte poslove, ovom prilikom je pojasnio da su, u skladu sa Pravilnikom o stipendiranju, 'Hidroelektrane na Trebišnjici' dodijelile stipendije isključivo za studente sa javnih univerziteta čije je prebivalište na teritoriji Republike Srpske.

"Kroz postupak kvalifikacije 65 studenata je ostvarilo pravo na stipendiju, a ono što je novina, a nadam se da je značajno svim studentima, jeste činjenica da je Uprava 'Hidroelektrana na Trebišnjici' odlučila da ovogodišnji iznos stipendije bude 200 konvertibilnih maraka umjesto dosadašnjih 150", naveo je Kovač.

Prisutne je pozdravio i Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove, istakavši da još od 2016. godine HET izdvaja značajna sredstva za stipendiranje studenata.

"Uprava našeg preduzeća se već tada dogovorila da prilikom bodovanja i formiranja rang-liste akcenat stavimo na materijalno stanje porodice, i to u konkursu jasno stoji", kaže Tamindžija, napominjući da HET nije prekidao stipendiranje studenata ni kada je preduzeće 36 mjeseci bilo u nezavidnoj situaciji zbog havarije u Hidroelektrani Dubrovnik ili kada su gradili velike infrastrukturne objekte.

Nikolina Ivanković iz Trebinja, čiji je sin Božo student treće godine Elektrotehničkog fakulteta, zahvalila je "Hidroelektranama na Trebišnjici", ali je istakla da je ponosna i na svoga sina.

"Ponosna sam na Božu. Vrijedan je, dobro uči. Ovo je već druga godina da je dobio stipendiju koja mnogo znači nama kao roditeljima, a njemu je svakako satisfakcija za dalje učenje", kazala je Ivankovićeva.

Pravo da konkurišu za stipendiju HET-a imali su studenti koji studiraju Elektrotehnički, Mašinski, Građevinski, Rudarsko-geološki, Arhitektonski, Pravni, Ekonomski i Fakultet za proizvodnju i menadžment.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije