Gradovi

Praksa đaka u Trebinju se bolje prilagođava poslovanju

Praksa đaka u Trebinju se bolje prilagođava poslovanju
Foto: N.N. | Praksa đaka u Trebinju se bolje prilagođava poslovanju

TREBINJE- Srednja stručna škola i Srednja tehnička škola iz Trebinja dobile su saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS za reviziju nastavnih programa praktične nastave za četiri zanimanja, kako bi se izbođenje prektične nastave što bolje uskladilo sa nastavnim planom i programom.

Projekat koji finansira organizacija „Helvetas – Moja budućnost“, realizuje Razvojna agencija grada Trebinja, u saradnji sa Gradskom upravom i Privrednom komorom, podrazumijeva dvije faze i to izmjenu nastavnih programa i konkretno izvođenje praktične nastave.

„Ministarstvo je dalo dozvolu izmjene 30 procenata postojećih programa i to za zanimanja  električar-elektroinstalater (trogodišnji program) i tehničar CNC tehnologija (četvorogodišnji program) u Srednjoj tehničkoj školi Trebinje, te kuvar (trogodišnji program) i turistički tehničar (četvorogodišnji program) u Centru srednjih škola Trebinje“, pojašnjava Draže Bošković, direktor Razvojne agencije Trebinje.

On dodaje da su za izmjenu plana i programa bile formirane radne grupe koje su činili profesori navedenih škola i predstavnici privrednih društava iz ciljanih zanimanja.

Bošković kaže da je važno napomenuti da su od početka u projekat uključeni privrednici, jer su oni i iznijeli svoje potrebe za ovim zanimanja i dali kvalitetne instrukcije i prijedloge o tome šta je potrebno da se koriguje i prilagodi njihovom poslovanju.

Bošković napominje da se u u drugoj fazi projekta nabavlja oprema i potrebna sredstva za rad u praktičnoj nastavi, tako da su se već počele nabavljati i mašine i ostala logistika, a sve se finansira udruženim sredstvima „Helvetasa“ i Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije