Gradovi

Pratite nas na Google news

Produžen rok za prijavu djece za predškolski program

Produžen rok za prijavu djece za predškolski program
Foto: N.N. | Produžen rok za prijavu djece za predškolski program
Srna

BIJELJINA - U vrtiću "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini produžen je rok do 27. decembra za prijavljivanje djece za program pred polazak u školu.

Rok je produžen u skladu sa odobrenjem resornog republičkog ministarstva.

Roditelji, čija djeca ne borave u ovoj predškolskoj ustanovi, mogu da prijave djecu za predškolski program svakog radnog dana od danas do 27. decembra od 7.00 do 15.00 časova u kancelariji sekretara vrtića u Ulici Svetog Save, saopšteno je iz ove ustanove.

U saopštenju se navodi da je potrebno dostaviti neovjerenu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih djeteta.

Program za djecu u godini pred polazak u školu biće realizovan od 2. marta do 29. maja, svakog radnog dana, u trajanju od tri sata, u objektima vrtića u Bijeljini i Dvorovima i isključivo je namijenjen djeci koja dosad nisu bila obuhvaćena organizovanim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a od 1. septembra 2020. godine će krenuti u osnovnu školu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije