Gradovi

Prohodna većina lokalnih putnih pravaca u Kotor Varošu

Prohodna većina lokalnih putnih pravaca u Kotor Varošu
Foto: N.N. | Prohodna većina lokalnih putnih pravaca u Kotor Varošu
Srna

KOTOR VAROŠ - Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je danas da je većina lokalnih putnih pravaca na području opštine prohodna, sanirana su klizišta na putu Donje Liplje-Gornje Liplje, kao i most na putu za Božiće.

"U toku dana biće nastavljeno čišćenje betonskih cjevastih propusta na putevima, a mehanizacija će raditi na uklanjanju dva klizišta u Petrovićima", istakao je Sakan.

On je naveo da će sutra biti uspostavljen alternativni put za naselje Simunovići, gdje je u potpunosti uništen most.

"Biće postavljene betonske cijevi za privremeni prelazak pješaka, a u Novom Selu izmještamo trasu puta koji je uništen u dužini od 80 metara. Kontaktirali smo domaćinstva i čekamo njihovu saglasnost, kako bi im omogućili komunikaciju sa gradskim jezgrom", naglasio je Sakan.

Nakon što se pojavio problem sa klizištem u Maslovarama iznad kuće porodice Bubić, koja je bila ugrožena, odlučeno je da se tročlanoj porodici obezbijedi privremeni smještaj u stanu za potrebe readmisije.

U Kruševu Brdu, Šipragama i Grabovici lokalni izvođači radova uklanjaju nanose bujičnih voda i obezbjeđuju prohodnost puteva.

U popodnevim časovima će biti poznati rezultati analize ispravnosti vode za piće, a radnici Komunalnog preduzeća "Bobas" osposobili su vodovode u Maslovarama i Šipragama.

Direktor ovog preduzeća "Bobas" Slobodan Jurić rekao je da će 100 domaćinstava u Vrbanjcima u toku dana dobiti vodu, te da se u Grabovici čisti pristupni put do izvorišta.

Snabdijevanje električnom energijom na području opštine je uredno, a sve obrazovne ustanove rade punim kapacitetom.

Ekipe Crvenog krsta su na terenu i u saradnji sa Vatrogasnim društvom dostaviće vodu za piće najugroženijim domaćinstvima.

Stanovništvu u poplavljenim područjima i danas će biti isporučeni prehrambeni paketi, koje će distribuirati volonteri Crvenog krsta, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije