Gradovi

Proljećna akcija prikupljanja kabastog otpada

Proljećna akcija prikupljanja kabastog otpada
Foto: Opština Centar | Proljećna akcija prikupljanja kabastog otpada

SARAJEVO - Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ tokom aprila i maja ove godine organizuje proljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada na području devet općina Kantona Sarajevo.

Kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području opštine Centar Sarajevo, akcija će biti organizovana za naredni vikend, 13. i 14. aprila 2024. godine.

U ovom periodu predviđeno je da građani subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku naredne sedmice preduzeće „Rad“ preuzima obavezu da otpad prikupi i odvuče na gradsku deponiju.

Utvrđeno je 115 lokacija na kojima će građani tokom pomenutog perioda moći ostavljati kabasti otpad.

Iz preduzeća „Rad“ napominju građane da osim u periodu organizovane akcije takođe imaju mogućnost da kabasti otpad besplatno odlože u Regionalni centar za upravljanje otpadom Smiljevići u Ulici Adema Buće broj 556 (Novi Grad), u Paromlinskoj ulici 64  (Novo Sarajevo), te Bosanski put b.b. u Ilijašu.

Takođe neodgovorne stanovnike koji odlažu otpad na nepropisan način, izvan termina i na mjesta koja nisu uređena za odlaganje otpada sugrađani mogu prijaviti na broj telefona: 033 660 000, ili putem aplikacija Viber i Whatsapp, na broj: 062 220 330.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije