Gradovi

Radio Trebinje: Istina u eteru 46 godina

Radio Trebinje: Istina u eteru 46 godina
Foto: Vesna Duka | Radio Trebinje: Istina u eteru 46 godina

TREBINJE - Radio Trebinje, prvi elektronski medij u istočnoj Hercegovini, proslavio je danas 46 godina postojanja, a prve čestitke su mu uputili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik SO Trebinje Dragoslav Banjak.

Ćurić i Banjak, koji su prisustvovali maloj svečanosti u prostorijama ovog radija, poručili su da  jubilej od blizu pola vijeka ne predstavlja samo puku brojku, već decenije predanog rada i  blagovremenog informisanja.

"Ja smatram da poruka treba da bude da ovaj radio ostane onakav kakav je decenijama bio, u prošlim vremenima kada su naši bake i djedovi najviše vjerovali Radio Trebinju, do dana današnjih kada mu ljudi i dalje vjeruju", kazao je Ćurić.

On je istakao da će grad Trebinje, u skladu s mogućnostima, uložiti maksimum kako bi ovaj medij pratio svaki napredak u tehnološkom i informativnom smislu, za šta u narednom periodu slijedi ulaganje značajnijih sredstava, jer, kako je dodao, Radio Trebinje zaslužuje da se adekvatno opremi, što je preduslov i za bolji rad.

Direktor Radio Trebinja Manojlo Ćuk je potvrdio da je od daleke 1975. godine, kada je za tadašnji Dan Republike, 29. novembar, počeo s radom, do danas ovo vrlo slušana radio-stanica, čiju objektivnost najbolje ocjenjuju brojni slušaoci.

"Mi i dan-danas pokušavamo pratiti sve nove trendove s medijske scene, iako je ona danas poprilično konfuzna, pa je veliko umijeće snaći se u svemu tome i sačuvati svoju objektivnost, bez doza neprimjerenosti, ali i pravovremenost i tačnost informacija", istakao je Ćuk, napominjući da i on lično insistira na tome da radio ostane onakvim kakav je bio svih proteklih godina.

On je napomenuo da je osnovna deviza Radio Trebinja ujedno i recept za dug vijek svake radio-stanice - ne podlijegati uticajima raznih mešetara po pitanju medijske scene i ostati vjerodostojan ranijim postulatima zasnovanim na istini.

A da je Radio Trebinje u vremenu od više od četiri i po decenije zadržao medijski primat u Hercegovini, bez obzira na sve ostale koji će kasnije doći, potvrdila je i dugogodišnja slušateljka Radio Trebinja Rajka Kebeljić, koja je svojoj omiljenoj redakciji za rođendan donijela i tortu na dar.

"Sve generacije u našoj kući slušaju Radio Trebinje, od moje mladosti, kada je pokrenut program, do današnjih dana, pa su uz radio odrastali i naši najmlađi ukućani, a svako od nas je imao svoju omiljenu emisiju, dok meni lično prija svaka od njih", kazala nam je kratko Kebeljićeva.

Ova radio-stanica je prije sedam godina počela s emitovanjem programa preko interneta, a nešto kasnije je dobila i svoj portal, koji je najposjećeniji na jugu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije