Gradovi

Rasim Kendić, prvi Kladušanin koji je pobijedio virus korona

Rasim Kendić, prvi Kladušanin koji je pobijedio virus korona
Foto: N.N. | Rasim Kendić, prvi Kladušanin koji je pobijedio virus korona

VELIKA KLADUŠA - Rasim Kendić (63) iz Velike Kladuše prvi je stanovnik ovog grada koji je uspio pobijediti virus korona te je poslije dvadesetak dana provedenih na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću kao zdrava osoba otpušten kući.

Kendić je u svom rodnom gradu poznat kao uspješan poduzetnik, koji je dobar dio svoga radnog vijeka proveo na privremenom radu u Italiji, a u gradu Veroni vlasnik je manje građevinske firme. Zbog toga je često na relaciji između dva grada, a ističe kako se polovinom januara ove godine javio u veronsku bolnicu radi rutinskog medicinskog pregleda.

"Moje zdravstveno stanje je takvo da se moram redovno kontrolisati, jer imam fleku na plućima, a prije nekoliko godina ugradio sam bajpas. Po povratku u Veliku Kladušu osjetio sam malaksalost i povišenu temperaturu. Nisam tome pridavao naročitu pažnju, ali sam potom, slušajući ove informacije o koroni, promijenio mišljenje i javio se u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši", objašnjava Kendić.

Dodaje kako je zdravstvenim radnicima bilo sumnjivo njegovo stanje, a posebno kada im je rekao da dolazi iz zemlje koja je žarište pandemije. Odmah potom upućen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a rezultati briseva su pokazali kako je Kendić prva osoba iz Velike Kladuše zaražena virusom kovid-19.

"Uslijedili su potom testiranje članova moje porodice, dezinfekcija kuće i poslovnog prostora koji posjedujem, a na svu sreću ispostavilo se da zarazu nisam prenio na moje najbliže", istakao je Kendić.

Za boravak u bolnici ima samo riječi hvale i dodaje kako, sem povišene temperature i kašlja, nije imao ozbiljnijih zdravstvenih tegoba iako je donekle narušenog zdravstvenog stanja.

"Ni samom mi nije jasno kako sam sve to predeverao. Poslije dva negativna testa otpušten sam kući i zaista se sada dobro osjećam. Jedva čekam da sve ovo prođe pa da odem u lov", kaže Kendić, koji je inače poznat kao strastveni lovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije