Gradovi

Slava čelinačkog sela okupila brojne mještane

Slava čelinačkog sela okupila brojne mještane
Foto: celinacke.com | Slava čelinačkog sela okupila brojne mještane

ČELINAC - Povodom slave čelinačkog sela Miloševo, kada Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja, svetu liturgiju u novosagrađenom hramu danas je služio paroh čelinački Dejan Popović, a molitvi su prisustvovali brojni mještani iz ovog sela i okoline.

Paroh Popović je, nakon molitve, poručio da je, dolazeći u ovo mjesto, razmišljao kako je dobro i kako je blagosloveno ovo selo i kako je dobro ovdje biti pastir.

"I to zbog jake vjere, zbog vjere vaših predaka koji su možda u mnogo težim vremenima, a u našem narodu nikada nisu bila laka vremena, čuvali onu bazu koja je najvažnija, a to je porodica i čuvali te bazične jerarhijske odnose s generacije na generaciju. I u tom kontinuitetu gdje god smo kao narod sačuvali te relacije i te odnose, onda su vaši djedovi upravo bili ti dobri pastiri koji su vas, te dobre potomke, vodili nekada i krišom na mjesta gdje se Gospod slavi, da bi se pričestili ili krstili", naveo je Popović.

Episkop banjalučki Jefrem temelje hrama u Miloševu posvećenog Prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja osveštao je 22. maja 2021, zvono 18. septembra iste godine, a hram 28. maja 2022. godine.

Prošle godine, 19. juna, počela je gradnja Sale za narod uz ovaj hram koja je pod krovom i već djelimično u upotrebi, prenose Čelinačke novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije