Gradovi

Trebinje: Za pomoć osnovcima sa sela više od 100.000 KM

Trebinje: Za pomoć osnovcima sa sela više od 100.000 KM
Foto: Srna | Trebinje: Za pomoć osnovcima sa sela više od 100.000 KM

TREBINJE - Grad Trebinje izdvojiće više od 100.000 KM pomoći za 149 osnovaca koji žive na selu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pravo na pomoć u ovoj školskoj godini dobiće sva djeca koja pohađaju područne osnovne škole, bez obzira da li su im roditelji zaposleni.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da je odluka rezultat želje aktuelne gradske vlasti da pomogne svim roditeljima koji djecu školuju u ruralnim uslovima, kao i da podstakne ostanak ljudi na selu i opstanak područnih škola.

Petrović je rekao da ovo nije jedini način pomoći gradske uprave seoskom stanovništvu i da Agrarni fond nudi programe podrške seoskoj populaciji izgradnjom hladnjača i otkupom domaćih proizvoda koji se plasiraju u "Hercegovačkoj kući".

"Planiramo da pomognemo seoskom stanovništvu i u obnovi kuća i pomoćnih objekata, poput štala i sušnica, kako bi ova populacija imala adekvatne uslove za proizvodnju zdrave hrane", naveo je Petrović nakon sastanka sa roditeljima osnovaca.

Sastanku u gradskoj upravi prisustvovalo je stotinjak roditelja djece koja žive na selu, koji su se zahvalili gradonačelniku i njegovim saradnicima na ovoj pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije