Gradovi

Trebinje ima dobre šanse da bude evropski grad sporta 2025.

Trebinje ima dobre šanse da bude evropski grad sporta 2025.
Foto: Vesna Duka | Trebinje ima dobre šanse da bude evropski grad sporta 2025.

TREBINJE - Trebinje ima dobre šanse u kandidaturi za dobijanje prestižnog priznanja "Evropski grad sporta 2025" od strane organizacije ACES Evropa, zaključeno je na konferenciji za štampu održanoj tim povodom u Gradskoj upravi.

ACES Evropa je udruženje sa sjedištem u Briselu, koje svake godine dodjeljuje priznanja svjetskoj prijestonici, evropskoj prijestonici, regionu, gradu, ostrvu, zajednici i gradu sporta pa su njeni eminentni stručnjaci odlučili da Trebinje ima dobre šanse kada je sport u pitanju.

Napominjući kako ništa nije prepušteno slučaju, u ACES-u su objasnili da je njihova komisija boravila u Trebinju i tokom tog boravka posjetila najznačajnije objekte sportske infrastrukture, pojedine sportske klubove i upoznala se sa detaljima vezanim za tradiciju i razvoj sporta u Trebinju.

Predstavnik Udruženja ACES Evropa Hugo Alonso iz Španije izrazio je nadu da će kandidatura Trebinja naići na podršku Komisije i da će Trebinje dobiti ovo vrijedno priznanje.

"Ono što sam vidio jeste da Trebinje ima odlične sportske objekte i kapacitete, sa izuzetnim timskim sportovima i nevjerovatnim vanjskim sportskim objektima, uvjerivši se da grad ulaže mnogo u razvoj sporta i sportske infrastrukture", rekao je Alonso.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je podsjetio da je početkom godine gradu Trebinju od strane Udruženja ACES Evropa odobrena je kandidatura za apliciranje u cilju dobijanja priznanja "Evropski grad sporta 2025".

"Treba da budemo ponosni na sve što imamo i što smo ostvarili u sportu. Hvala i generacijama prije nas koje su pomogle da se Trebinje sportski visoko pozicionira. Ovim priznanjem dobićemo međunarodno priznanje za sve naše napore koje smo uložili u razvoj sporta", rekao je na pres-konferenciji gradonačelnik Ćurić.

On kaže da, osim prestiža, dobijanje titule evropski grad sporta može dodatno da unaprijedi uslove za bavljenje sportom i kapacitete nosilaca sporta i sportskih organizacija.

O prednostima Trebinja u sportskom kontekstu su na konferenciji za štampu govorili načelnica Odjeljenja za kulturu Trebinja Slađana Skočajić i predsjednik Sportskog društva "Leotar" Boban Brnjoš.

Proglašenje evropskog grada sporta će biti održano u decembru, a ovu laskavu titulu su u prethodnim godinama od gradova iz Bosne i Hercegovine dobili Banjaluka 2017. godine i Bijeljina 2020.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije