Gradovi

Trebinjska fešta od mimoze

Trebinjska fešta od mimoze
Foto: N.N. | Trebinjska fešta od mimoze

TREBINJE - Karavan 49. Praznika mimoze iz Herceg Novog završio se u petak u Trebinju, tradicionalni defileom od hotela "Leotar", preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice gdje je izveden kratak program, nastavljajući Mostom Iva Andrića i završnim programom pred hotelom "Leotar".

Mažoretke, trombonjere i klovnove pratila je i velika povorka veselih Trebinjaca i Trebinjki kojima su članovi ovog veselog defilea dijelili žuti cvijet i prenijeli dio atmosfere čuvenog festivala koji se već gotovo pola vijeka odvija u Herceg Novom.

"Lijepo je doći svake godine kod naših dragih komšija u Trebinje, jer nas dočekaju u velikom broju, a uvijek nas u Trebinju prati i lijepo vrijeme, što mi prihvatamo kao neki dobar znak i poziv da dođemo opet", kazala Ivana Kovačević, predvodnica Gradskih mažoretki iz Herceg Novog, podsjetivši da je karavan obišao Beograd, Jagodinu, Banjaluku, Bijeljinu.

Svečanoj povorci su se iz Dučićeve ulice pridružili i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sa svojim crnogorskim kolegom, predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.

U okviru trebinjske Fešte žutog cvijeta u hotelu "Leotar", po uzoru na hercegnovsku manifestaciju, organizuje se i maskenbal na koji se prijavljuju trebinjske maske.

Karneval mimoze u Trebinju priredili su organizatori "Praznika mimoze" i trebinjska Turistička organizacija, uz pokroviteljstvo Grada Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije