Gradovi

Trebinjski vrtić "Naša radost": Djeca prioritet u svemu

Trebinjski vrtić "Naša radost": Djeca prioritet u svemu
Foto: Vesna Duka | Trebinjski vrtić "Naša radost": Djeca prioritet u svemu

TREBINJE - U trebinjskoj Javnoj ustanovi za odgoj djece "Naša radost", koja djeluje u četiri vrtića na teritoriji grada, gotovo petina mališana ima besplatan ili subvencionisan boravak.

U pitanju je oko 80 mališana, koji vrtić pohađaju ili besplatno ili roditelji plaćaju umanjeni iznos cijene usluga, kažu u ovoj ustanovi.

"Već nekoliko godina su roditelji četvrtog i svakog narednog djeteta iz višečlanih porodica oslobođeni plaćanja, a besplatan je boravak u našoj ustanovi i jednog djeteta iz porodica čije su troje djece istovremeno naši polaznici, dok se iznos umanjuje za 30 odsto za jedno dijete iz porodice iz koje dvoje djece boravi kod nas", kaže Janja Ćapin, direktorica JU "Naša radost".

Ona kaže da ova ustanova vodi računa i kada su u pitanju djeca samohranih roditelja, djeca koja imaju poteškoće u razvoju te djeca bez oba roditelja, pa su svi oni  oslobođeni plaćanja usluga.

Takođe napominje da se već osam godina cijene usluga u "Našoj radosti"  nisu mijenjale.

"Cjelodnevni boravak u vrtiću košta 120 KM, za poludnevni boravak mališana roditelji treba da izdvoje 70 KM, a ovi iznosi nisu povećani od 2013. godine, dok je od  otvaranja jasličke grupe 2017. godina cijena i dalje 150 KM", precizira Ćapinova.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi, koja prepoznaje potrebe ove ustanove, ali i višečlanih i porodica iz osjetljivih kategorija, zauzimajući pri tome stav da djeca moraju imati prioritet u svemu.

U četiri objekta vrtića "Naša radost" upisano je 475 djece, a godinama unazad se povećava interesovanje za upis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije