Gradovi

Pratite nas na Google news

U Doboju potpisan ugovor za izgradnju kolektora vrijednog 839.000 KM

U Doboju potpisan ugovor za izgradnju kolektora vrijednog 839.000 KM
Foto: Srna | U Doboju potpisan ugovor za izgradnju kolektora vrijednog 839.000 KM
Srna

DOBOJ - U Doboju je danas potpisan ugovor o izgradnji kolektora vrijednog 839.000 KM koji je sastavni dio kapitalnog projekta izgradnje Pumpne stanice Usora, čime bi trebalo da trajno bude riješen problem površinskih i oborinskih voda u južnom dijelu grada.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i predstavnik preduzeća "Geokop" iz Dervente Savo Ružojčić.

Jerinić kaže da je "Geokop" dostavio najbolju ponudu na tenderu.

On je naveo da je riječ o drugoj fazi, od ukupno tri, na izgradnji Pumpne stanice Usora procijenjene vrijednosti oko 6.500.000 KM.

"Cilj nam je da se pokupe oborinske vode kompletnog južnog dijela grada i to od Ulice Jug Bogdana i naselja Usora, Vile i Miljkovca", rekao je Jerinić.

U Doboju je 2. aprila počela realizacija prve faza kapitalnog projekta izgradnje Pumpne stanice Usora.

U prvoj fazi, koju grad finansira sa 1.700.000 KM, a UNDP sa 300.000 KM, gradi se precrpna stanica, a u preostale dvije kolektori i kanalizacija. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije