Gradovi

U planu izgradnja nove zgrade Policijske uprave Ilidža

U planu izgradnja nove zgrade Policijske uprave Ilidža
Foto: MUP KS | U planu izgradnja nove zgrade Policijske uprave Ilidža

SARAJEVO - Na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, održan je sastanak sa predstavnicima opštine Ilidža povodom analize poduzetih koraka na realizaciji projekta izgradnje nove zgrade Policijske uprave Ilidža.

Nadležni tvrde da će igradnjom objekta se povećati operativnost policijskih službenika, kao i sigurnost cijelog područja, te osigurati adekvatni uslovi rada i pružanja usluga građanima.

„Osnovni cilj ovog projekta je da se stvore optimalni uslovi za centralizaciju i objedinjavanje službi MUP-a Kantona Sarajevo - Uprave policije. Planirano je da ubuduće sve službe MUP-a KS nadležne za područje Ilidže budu smještene u jednom objektu koji će svojom veličinom, sadržajem, dispozicijom, planiranim prostorijama i parking mjestima, omogućiti bolje i efikasnije obavljanje poslova i radnih zadataka“, ističu iz MUP-a KS.

MUP Kantona Sarajevo je u saradnji sa opštinom Ilidža odabrao adekvatnu lokaciju za novu zgradu, koja svojim karakteristikama zadovoljava postavljene uslove, a nalazi se na lokaciji Butmirska cesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije