Gradovi

Unapređenje politika zapošljavanja u Kantonu Sarajevo

Unapređenje politika zapošljavanja u Kantonu Sarajevo
Foto: Vlada KS | Unapređenje politika zapošljavanja u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i direktorica Fondacije Friedrich-Ebert Stiftung (FES) Sarah Hes – Kaliani potpisale su danas sporazum o saradnji na implementaciji projekta “Politike zapošljavanja u Kantonu Sarajevo - mogućnosti za poboljšanje trenutnog stanja”.

Cilj projekta je obavljanje poslova koji se odnose na istraživanje tržišta rada na području Kantona Sarajevo, u svrhu predlaganja mjera i aktivnosti na unapređenju aktivnih politika zapošljavanja, poboljšanja postojećih ili kreiranja novih programa zapošljavanja koji se realiziraju putem Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.

Kako je istaknuto, finansijska sredstva za realizaciju istraživanja tržišta rada će u cjelosti obezbijediti pomenuta Fondacija.

Ministarstvo će pružiti punu podršku realizaciji projekta, u smislu koordinacije sa Službom za zapošljavanje KS, te obavljati druge administrativno-tehničke poslove koji se odnose na komunikaciju i saradnju sa javnim institucijama i organima uprave u Kantonu Sarajevo.

Ministrica i direktorica su iskazale opredjeljenje da se ovakvi ili slični projekti, zavisno od rezultata istraživanja, nastave i u budućem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije