Gradovi

Uvedeni novi srednjoškolski smjerovi u Trebinju

Uvedeni novi srednjoškolski smjerovi u Trebinju
Foto: Vesna Duka | Uvedeni novi srednjoškolski smjerovi u Trebinju

TREBINJE - U dvije od tri trebinjske srednje stručne škole u narednoj školskoj godini planiraju nova zanimanja u četvorogodišnjem obrazovanju, potvrđeno je u ovim obrazovnim ustanovama.

Svršeni osnovci u Centru srednjih škola imaće priliku da se upišu na smjer ugostiteljski tehničar, dok će u Tehničkoj školi prvi put biti odjeljenje arhitektonskih tehničara.

Pored novog zanimanja, u Centru srednjih škola planirano je da se u narednu školsku godinu na četvorogodišnje obrazovne smjerove upiše po jedno odjeljenje ekonomskih, pravno-poslovnih, medicinskih i agroturističkih tehničara.

Konkurs je raspisan i za kombinovano odjeljenje trogodišnjeg smjera: kuvar-konobar, što su deficitarna zanimanja.

U Tehničkoj školi će svršeni osnovci, osim smjera arhitektonski tehničar, moći da biraju i četvorogodišnje školovanje u smjerovima: tehničar informacionih tehnologija, računarstva i programiranja, kao i tehničar logistike i špedicije.

Planirano je i jedno odjeljenje u kome će se tri godine obučavati vozači motornih vozila i mehaničari, što su deficitarna zanimanja, a u ovoj školi od naredne školske godine biće i simulatori za obuku budućih vozača.

U Gimnaziji "Jovan Dučić" u narednoj školskoj godini planiran je upis četiri odjeljenja prvih razreda opšteg smjera.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije