Gradovi

Više od 700.000 KM podrške za KJKP "Tržnice-Pijace"

Više od 700.000 KM podrške za KJKP "Tržnice-Pijace"
Foto: VLADA KS | Više od 700.000 KM podrške za KJKP "Tržnice-Pijace"

SARAJEVO - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bosnjak i direktor KJKP "Tržnice-Pijace" doo Sarajevo Jasmin Terović potpisali su 400.000 KM vrijedan Sporazum o ublažavanju negativnih posljedica usljed požara koji se desio 5. novembra prošle godine na pijaci Kvadrant.

Ovim novcem će uglavnom biti pokriveni troškovi zakupnina za sve uposlenike u narednih šest mjeseci.

„Ovo je nastavak podrške preduzeću 'Tržnice-Pijace', posebno i zakupcima na pijaci Kvadrant. Sredstva su izdvojena po zaključku Vlade Kantona Sarajevo iz prošle godine za pomoć trgovcima-zakupcima da prebrode probleme s kojima su se suočili, ne svojom krivicom. Dio sredstava će biti utrošen i za pokrivanje troškova KJKP „Tržnice-Pijace“ za uređenje same tržnice“, objasnio je ministar Bošnjak.

Kako je dodao, ova značajna sredstva će itekako pomoći trgovcima da svoja druga sredstva usmjere u nabavku robe ili za neke druge potrebe.

„Nadam se da će se ovim uspjeti amortizovati nastala šteta“, dodao je ministar Bošnjak. 

Svi trgovci su vraćeni na svoja radna mjesta i uredno obavljaju djelatnost. Kako je naveo direktor Terović, ovaj sporazum je važan za opstanak trgovaca, ali i preduzeća na čijem je čelu.

Pijaca Kvadrant je potpuno obnovljena i ponovo počela sa radom prošlog mjeseca. Na pijaci se nalazi 120 prodajnih boksova, u kojima radi 60 radnika.

Ukupan iznos koji je izdvojila Vlada Kantona Sarajevo za sanacije štete i podršku preduzeću „Tržnice-Pijace“ je viši od 700 000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije