Gradovi

Višković: Vlada će podržati projekte u Bratuncu

Višković: Vlada će podržati projekte u Bratuncu
Foto: Srna / Ilustracija | Višković: Vlada će podržati projekte u Bratuncu

BRATUNAC - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da opština Bratunac ima dobre projekte, da domaćinski brine o budžetu i da će Vlada podržati izgradnju zgrade opštine i druge projekte značajne za ovu opštinu i regiju Birač.

"Od načelnika smo čuli da su svi infrastrukturni i razvojni projekti koji su realizovani u ovoj opštini rađeni uz podršku Vlade Republike Srpske i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu", rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Bratunac Nedeljkom Mlađenovićem.

Tokom posjete lokaciji na kojoj će se graditi nova zgrada za opštinsku upravu, Višković je izrazio uvjerenje da će taj objekat biti izgrađen do kraja iduće godine.

"Za ovu namjenu obezbijeđeno je pola miliona evra ili oko milion KM od Srbije, opština je prodala dio lokacije na kojoj je bila stara opštinska zgrada i od toga će obezbijediti 500.000 KM, a nedostajućih još pola miliona maraka obezbijediće Vlada", pojasnio je Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske je naglasio da je izuzetno značajno za cijelu regiju Birač, a posebno za Bratunac da što prije profukcioniše novoizgrađeni most "Bratoljub".

"Kad se napravi novi granični prelaz opština Bratunac uz prelaz planira da izgradi industrijsku, odnosno poslovnu zonu i dao sam saglasnost načelniku da uđu u proceduru i da na sjednici lokalne skupštine to zemljište proglase od opšteg interesa, što će Vlada odobriti za kratko vrijeme", dodao je Višković.

On je rekao da se očekuje da će za kratko vrijeme biti pušten u promet i most "Bratoljub" i istakao da će biti zanimljivo da se tu gradi poslovna zona koja bi omogućila veće zapošljavanje i punjenje budžeta lokalne zajednice.

Višković je izrazio zadovoljstvo što opština Bratunac nema finansijskih teškoća i dugovanja, kao ni njena javna preduzeća.

"To pokazuje da je stabilan budžet i stabilna opština, sa malim kreditnim zaduženjem ispod šest procenata, i može se reći da je ovdje domaćinski odnos prema lokalnoj zajednici i njenim građanima i budžetu, što daje prostora da u budućnosti ova opština ima sve predispozicije da se dobro razvija na dobrobit njenih građana, a time i Republike Srpske", zaključio je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije