Gradovi

Za fiskulturnu salu 1,185 miliona KM

Za fiskulturnu salu 1,185 miliona KM
Foto: N.N. | Za fiskulturnu salu 1,185 miliona KM

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević potpisao je danas sa predstavnicima Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i preduzeća "EHTA-R" ugovor o izgradnji fiskulturne sale i prostora uz salu Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži, u vrijednosti od 1,185 miliona KM.

Malešević je rekao novinarima nakon potpisivanja ugovora da ovu školu pohađa oko 750 učenika sa tendencijom daljeg porasta njihovog broja, uz značajan broj učenika iz federalnog Sarajeva, te da radovi osim izgradnje fiskulturne sale obuhvataju i izgradnju dopunskih prostora uz salu, kao i četiri učionice.

Prema njegovim rječima, radovi bi trebalo da počnu čim to dozvole potrebne zakonske procedure.

Malešević je potsjetio da je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske ranije sprovelo proceduru javnih nabavki za izvođenje tih radova, na koju su se javila četiri ponuđača, a komisija je jednoglasno predložila derventsko preduzeće "EHTA-R".

Direktor preduzeća "EHTA-R" Dragoljub Ćustić rekao je da ovo preduzeće od ponedjeljka, 13. avgusta, kreće u pripremne radove, te izrazio nadu da bi "kostur" fikulturne sale mogao biti postavljen već narednog mjeseca.

Direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukalović rekao je da će ova direkcija pružiti svu stručnu i tehničku pomoć, posebno u oblasti nadzora.

Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" napravljena je 2009. godine sredstvima iz Razvojnog programa Republike Srpske u iznosu od 2,65 miliona KM.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije