Gradovi

Za kapitalne investicije u Trebinju 387 miliona KM

Za kapitalne investicije u Trebinju 387 miliona KM
Foto: N.N. | Za kapitalne investicije u Trebinju 387 miliona KM

TREBINJE - Grad Trebinje će, prema srednjoročnom planu, za kapitalne investicije izdvojiti 387 miliona KM u narednih pet godina, ali to neće biti samo sredstva ove lokalne zajednice, već zajedno sa donatorima, javnim ustanovama i preduzećima, ali i uz pomoć vlada Republike Srpske i Srbije, kao i svih onih koji žele investirati u ovaj grad.

Ovakvu odluku je donijela danas odbornička većina trebinjskog parlamenta, što je  gradonačelnik Mirko Ćurić ocijenio za vrlo realnu pretpostavku, naročito kada se ima u vidu, kako kaže, da opozicija nije vjerovala u ovakav dokument ni kada je donesen prvi put prije pet godina i iznosio 180 miliona.

"Kada smo sumirali sve ono što je iza nas, uvjerili smo se da je realizovano više nego stotinu procenata tadašnjeg srednjoročnog plana, jer je u tom periodu više projekata bilo kao opcija koja je značajna, ali nije bilo sredstava, ali su se ona kasnije iznašla, poput projekta 'Stari gras', Duhovnog centra Mrkonjići, pa smo uz pomoć donacija Srbije sve to uradili", kazao je Ćurić.

Napominjući da i ovaj srednjoročni plan podrazumijeva sigurna sredstva, ali i opcije u kojim se želi ulagati u revitalizaciju naselja Krš, izradu žičara u planinskim predjelima, u kongresni centar ili druge projekte koji nisu u prioritetu, Ćurić je kazao da je ipak potrebno da dokumentacija bude spremna.

Opozicija je, međutim, uporno tvrdila da se neće moći realizovati planirani projekti i da je vrlo upitno šta će se od svega realizovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije