Gradovi

Za projekte vodosnabdijevanja više od sedam miliona KM

Za projekte vodosnabdijevanja više od sedam miliona KM
Foto: KJKP VIK | Za projekte vodosnabdijevanja više od sedam miliona KM

SARAJEVO - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bosnjak potpisao je sa načelnicima, odnosno predstavnicima, svih opština sa područja Kantona Sarajevo sporazuma za realizaciju projekata vodosnabdijevanja vrijednih više od sedam i po miliona KM.

Realizacijom ovih sporazuma biće proveden program utroška sredstava prikupljenih vodnih naknada, i to za projekte iz oblasti vodosnabdijevanja, smanjenja gubitka vode, rekonstrukcije kanalizacione mreže i poboljšanja odvodnje otpadnih voda izgradnjom objekata za zaštitu voda od zagađivanja na području KS.

„Ovo su kapitalni projekti koji su veoma važni za naše građane i za cijeli sistem. Javnost je svjedočila da smo odmah po preuzimanju mandata krenuli u obilazak opština Kantona Sarajevo sa posebnim naglaskom na prigradske, jer su njihovi budžeti manji u odnosu na lokalne zajednice u gradskom području. Iz toga proizilazi da te opštine na teži način mogu pokrivati troškove skupih projekata koji su im od velike važnosti za svakodnevni život. Svi su važni i svi jednako moraju biti tretirani“, naglasio je ministar Bošnjak na početku sastanka.

Ukupna vrijednost projekta je više od sedam i po miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije