Gradovi

Za sanaciju sprata i izgradnju ambulante 470.000 KM

Za sanaciju sprata i izgradnju ambulante 470.000 KM
Za sanaciju sprata i izgradnju ambulante 470.000 KM

ZVORNIK - U zvorničkom Domu zdravlja u toku je rekonstrukcija prvog sprata i zamjena krova, dok se u naselju Čelopek gradi ambulanta porodične medicine, potvrdio je danas direktor Doma zdravlja Milan Kikić.

Kikić je rekao novinarima da je ukupna vrijednost radova 470.000 KM, od čega Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obezbjeđuje 70 odsto sredstava, a opština Zvornik 30 odsto.

On je pojasnio da će radovi u Domu zdravlja omogućiti da budu smješteni svi timovi porodične medicine na prvom spratu.

"Prvi sprat biće namijenjen isključivo za timove porodične medicine i prilagođen standardima koji su potrebni za njihov rad", rekao je Kikić i dodao da će na tom spratu biti smješteno 16 ordinacija i osam intervencija.

Kikić je rekao da se istovremeno sanira i krov na Domu zdravlja, dok se ambulanta, koja je trenutno smještena u privatnom objektu u Čelopeku, gradi na zemljištu koje je u vlasništvu Doma zdravlja.

"Ambulanta će imati priručnu laboratoriju, ordinacije i intervenciju za rad dva tima porodične medicine", rekao je Kikić i dodao da je izgradnja ambulante u Čelopeku važna i za Dom zdravlja, jer će biti ispunjeni standardi potrebni za rad timova porodične medicine, i za mještane koji će dobiti adekvatan prostor za pružanje svih usluga porodične medicine.

Radovi, koje izvodi zvorničko preduzeće "Jokić invest", trebalo bi da budu završeni za 150 dana, odnosno do septembra.

Dom zdravlja Zvornik ima 27 timova porodične medicine, od kojih 16 radi u gradu. Trenutno je na specijalizaciji deset ljekara iz porodične medicine, dok je u planu da se ove godine upute još dva ljekara na specijalizaciju iz ove oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije