Gradovi

Započelo asfaltiranje mosta preko Sane

Započelo asfaltiranje mosta preko Sane
Foto: Zlatan Čekić | Započelo asfaltiranje mosta preko Sane

SANSKI MOST - Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Sane, koji se nalazi na magistralnom putu M-15, u neposrednoj blizini Sanskog Mosta, ulaze u završnu fazu, a danas je započelo asfaltiranje kolovoznih traka i trotoara.

Kako su nas informisali iz firme "Divel" iz Sanskog Mosta, koja je izvođač radova, postavljen je prvi sloj asfalta, nakon čega će uslijediti i finalizacija ovih radova.

Izvođači su ranije potvrdili kako bi svi radovi na rekonstrukciji ovog infrastrukturnog objekta trebalo da budu završeni do kraja ovoga mjeseca, a tada je planirano i da se most pusti u funkciju.

Zbog rekonstrukcije je već duže vrijeme zatvoren za saobraćaj na dijelu putnog pravca M-15, koji povezuje ovaj grad s Ključem, pa se vozila preusmjeravaju alternativnim putem preko lokaliteta Kriva cesta.

Za potrebe nesmetanog odvijanja saobraćaja ovaj nekada makadamski put je proširen i asfaltiran, što je također dio cjelokupnog projekta.

Investitor radova je Javno preduzeće "Ceste Federacije BiH", a ukupna vrijednost svega iznosi dva miliona maraka.

Projekat rekonstrukcije podrazumijevao je i proširenje gornje površine mosta, te ojačavanje njegovih nosećih stubova, a objekat će biti moderno opremljen.

Most se dugo vremena nalazio u oronulom i dotrajalom stanju, a treba reći kako predstavlja veoma važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta.

Zbog toga su ga lokalne vlasti, kao jedan od prioriteta, u proteklom periodu kandidirale pri nadležnim federalnim institucijama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije