Gradovi

Započeo proces vraćanja parkirališta opštini Stari Grad

Započeo proces vraćanja parkirališta opštini Stari Grad
Foto: Opština Stari Grad Sarajevo | Započeo proces vraćanja parkirališta opštini Stari Grad

SARAJEVO - Služba za inspekcijske poslove opštine Stari Grad okončala je inspekcijski postupak za vraćanje parkinga korisnika “Šemrani d.o.o.” u ulici Telali br. 1 na upravljanje opštini Stari Grad Sarajevo.

„Time je započeo proces vraćanja svih parkirališta u nadležnosti opštine Stari Grad, kojim se do sada raspolagalo na štetu ovog organa, suprotno relevantnim propisima. Uklonjena su motorna vozila i druge stvari odložene na predmetnom lokalitetu, koji je po nalogu Službe za inspekcijske poslove vraćen u prvobitno stanje, te je propisno ograničen pristup“, saopšteno je iz opštine Stari Grad Sarajevo.  

Dodaju da je posebnim setom odluka, uređena je oblast javnih površina na području opštine Stari Grad, a u narednom periodu biće uređena i oblast parkirališta, a sve u vezi s osnovanim Javnim komunalnim preduzećem opštine Stari Grad.

„Na više od stotinu pojedinačnih parking mjesta, opština je na godišnjem nivou gubila stotine hiljada KM. Rezervisana pojedinačna parking mjesta su iznosila 1-2 KM dnevno odnosno 30 KM, 40 KM, 50 KM mjesečno, u zavisnosti od zone. Na ovaj način, budžet opštine je oštećen za milionski iznos u proteklih nekoliko godina“, dodaju iz opštine Stari Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije