Gradovi

Pratite nas na Google news

Zaprašivanje komaraca na području Bijeljine

Zaprašivanje komaraca na području Bijeljine
Foto: Ilustracija | Zaprašivanje komaraca na području Bijeljine
N.N.

BIJELJINA - Suzbijanje komaraca na teritoriji grada Bijeljina obaviće se 13. jula u večernjim časovima, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću ovog grada.

"Obavještavamo građane i pčelare da će se tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zamlje postupkom hladnog zamagljivanja prepratom 'ti bi 24' obaviti u periodu od 18. do 23 i 30 časova", navedeno je u saopštenju.

Tretmani će se izvršiti na području mjesnih zajednica u sastavu grada Bijeljina sa posebnim osvrtom na kritične lokacije u mjesnim zajednicama.

Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela.

Ako pčele nije moguće izmjestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mjere:

    - natkrivanje pčelinjih društava sa najlonom, kartonom ili drugim priručnim sredstvima;     - noć prije tretmana pčele treba zatvoriti;     - ventuse na košnicama ostaviti otvorene;     - ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu;     - poletište suziti rešetkom da bi se spriječilo izlijetanje pčela;     - u slučaju izuzetno visokih vrućina košnice hladiti vodom;     - ujutru, nakon tretmana, poletne daske oprati čistom vodom.

U slučaju loših vremenskih uslova  građani će putem  sredstava javnog informisanja biti  na vrijeme obaviješteni o naknadnom terminu akcije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije