Hronika

Deset godina robije za pljačku i mučenje

Deset godina robije za pljačku i mučenje
Foto: Ilustracija | 10 godina robije za pljačku i mučenje

BANJALUKA - Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Po toj presudi, Sprečak je osuđen na šest godina, Međedović i Mihajlović na po godinu i po, a Panzalović na jednu godinu robije.

Po presudi, u proljeće prošle godine su se Ahmetović Sprečak, njegov maloljetni brat i oštećeni Osman I. vozili audijem, da bi im se potom pridružili Međedović, Mihajlović i Panzalović.

Na raskrsnici u dobojskom mjestu Prisade maloljetnik je zaustavio vozilo, a ostali su izašli iz njega i opkolili Osmana. Njemu su naredili da skine patike, a Međedović ga je, po presudi, uhvatio rukama oko vrata i oborio na zemlju.

Osman je potom počeo da bježi. Maloljetni vozač ga je pratio automobilom i udario. Od siline udara Osman je pao na zemlju i prelomio lijevu butnu kost.

Ubacili su ga u gepek i nastavili dalje da se voze. Nakon određenog vremena zaustavili su vozilo i izbacili ga, a onda se ponovo vratili do njega.  Potom su od njega uzeli novčanik u kojem je bilo oko pet maraka i mobilni telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije