Hronika

Adinu Hodžiću 17 godina robije jer je poznanika ubio nožem, pa pokušao sakriti njegovo tijelo

Adinu Hodžiću 17 godina robije jer je poznanika ubio nožem, pa pokušao sakriti njegovo tijelo
Foto: Pexels | Adinu Hodžiću 17 godina robije jer je poznanika ubio nožem, pa pokušao sakriti njegovo tijelo

PRIJEDOR – Okružni sud u Prijedoru nepravosnažno je osudio Adina Hodžića (23) iz Prijedora na 17 godina zatvora zbog ubistva poznanika Senada Kaltaka (66) u naselju Tukovi početkom ove godine.

Ova presuda je donešena nakon što je Hodžić prihvatio krivicu i u potpunosti prihvatio sve navode optužnice.

Brutalno ubistvo u Prijedoru se dogodilo 28. januara ove godine.

Podsjećamo, kako su "Nezavisne novine" ranije pisale Hodžić je Kaltaka izbo nožem u njegovoj kuću u naselju Tukovi kod Prijedora, te je, kako bi prikrio zločin, njegovo tijelo iznio na njivu.

Kako nam je tada nezvanično potvrđeno, Senad je pronađen bez majice, te se pretpostavlja da je osumnjičeni za ovaj zločin, vukao tijelo.

"Prvi rezultati istrage otkrivaju da je svemu kumovala pijanska svađa.

Hodžić i Kaltak pili su u kući ubijenog i u jednom trenutku su se posvađali. Kako se pretpostavlja, tokom ovog sukoba mladić je nožem više puta ubo Kaltaka od čijih rana je on podlegao. Tačne okolnosti kako je došlo do sukoba i šta je motiv biće poznati nakon istrage. Dok se ne uradi obdukcija ne može se znati je li žrtva izbodena nožem ili nečim drugim, ovo su sve pretpostavke", kazao je tada "Nezavisnim novinam" izvor blizak istrazi ovog ubistva.

Tokom istrage su pretreseni objekti koje koristi osumnjičeni, ali i mjesto zločina i pronađeni su neki noževi i drugi predmeti, te krvava odjeća.

"Sve što je pronađeno će biti poslato na vještačenje kako bi se utvrdilo da li krvava odjeća pripada žrtvi, te da li je neki od pronađenih noževa korišten u ubistvu ili nije", kazao je naš izvor tada.

Policija i prijedorsko Okružno tužilaštvo su tada efikasno reagovali, te je osumnjičeni brzo pronađen.

Okružni sud u Prijedoru je Hadžiću početkom februara odredio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak i zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i u vanrednim okolnostima.

"Razlozi za pritvor su i to što je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice, kao i to što bi puštanje na slobodu predstavljalo stvarnu prijetnju narušavanju javnog reda", naveli su tada iz Okružnog suda u Prijedoru.

Vejsil Kaltak, otac Senada Kaltaka, preminuo je nakon što je čuo da mu je sin ubijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije