Hronika

Advokat: Džombić zakasnio na ročište mojom greškom

Advokat: Džombić zakasnio na ročište mojom greškom
Foto: Print Screen/Arhiva | Advokat: Džombić zakasnio na ročište mojom greškom

BANJALUKA - Zoran Bubić, advokat Aleksandra Džombića, bivšeg premijera Republike Srpske, optuženog za zloupotrebu položaja a koji se jutros nije pojavio na ročištu, rekao je da se zbog njegove nenamjerne greške u vezi sa satnicom njegov branjenik i on jutros nisu pojavili u sudnici.

On je o tome, kako je naveo obavijestio danas Okružni sud Banjaluka.

"Prošli put ročište je bilo u 11 časova i ja sam greškom upisao da je ista satnica i danas, 2. juna, a bila je u devet časova. Izvinjavamo se Sudskom vijeću i medijima te molimo za razumijevanje. Moj klijet će se, uvjerevam vas, svaki idući put odazvati u tačno vrijeme", rekao je Bubić.

Kako se advokat i optuženi nisu pojavili danas tačno u devet časova predmetni sudija Okružnog suda je konstatovao da nema uslova za održavanje glavnog pretresa.

"Nadamo se da će se naša naknadna obavijest i izvinjenje uvažiti i očekujemo novi termin za ročište. Žao mi je što je došlo do ove situacije zbog nenamjerne greške. Još jednom upućujem izvinjenje sudiji, svom klijentu i ostalima", rekao je advokat Bubić.

Inače, jutros je trebalo je da bude saslušan predstavnik Investiciono razvojne banke Republike Srpske (IRB RS) povodom zahtjeva za nadoknadu štete u ovom slučaju zbog nezakonitog odobravanja kredita od 19.4 miliona maraka firmi "Energolinija".

Džombića terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa milionskim kreditima dodijeljivanim preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske jednoj zvorničkoj firmi.

"Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću 'Energolinija' d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva", saopštilo je ranije Republičko javno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu protiv Džombića

Kako se sumnja, na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a "Energoliniji" d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u tom iznosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije