Hronika

Advokati bivših specijalaca MUP-a RS traže oslobođajuće presude za pljačku 617.000 KM

Advokati bivših specijalaca MUP-a RS traže oslobođajuće presude za pljačku 617.000 KM
Foto: Ilustracija | Advokati bivših specijalaca MUP-a RS traže oslobođajuće presude za pljačku 617.000 KM

BANJALUKA - Advokati su od Vrhovnog suda RS zatražili pravosnažne oslobađajuće presude za nekadašnje specijalce Vladana Malića (35), Gorana Paraša (30) i Aleksandra Popovića (32), te Olega Bande (33), suvlasnika auto kuće "Kvatro", a koji su u prvostepenom postupku za pljačku 616.548 maraka osuđeni na ukupno 42 godine zatvora.

Ujedno, branioci ove četvorke su Sudskom vijeću naveli i dvije druge mogućnosti - da se optužbe odbiju, ili da se ako i pravosnažno budu proglašeni krivim, smanje ranije izrečene kazne.

Za "pljačku vijeka", kako je nazvano to razbojništvo izvedeno 22. septembra 2015. godine na auto-putu Banjaluka - Gradiška, prošle godine su u banjalučkom Okružnom sudu Malić, Paraš i Popović osuđeni na po 11 godina, dok je dvije godine manje "odrezano" Bandi.

Jasminka Jovišević, advokat Malića, Paraša i Bande, smatra da je, kako kaže, prvostepeni sud bezuspješno pokušao da napravi krivično djelo.

"Predlažemo ili odbijanje optužbe ili presudu koja ih oslobađa", rekla je Joviševićeva.

U Vrhovnom sudu RS dodala je da još uvijek "nema pravog i kvalitetnog dokaza o tome čiji je novac ukraden", te da nije sporno da je on krenuo iz UniCredit banke, ali da se postavlja pitanje ko je oštećena strana.

Advokatica Aleksandra Metlić, koja zastupa Popovića, kazala je da protiv njega nije bilo nijednog materijalnog dokaza.

Živana Bajić, tužilac, predložila je da se potvrdi presuda Okružnog suda Banjaluka. Drugostepeni sud će odluku donijeti naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije