Hronika

"Afrodita": Poreski inspektori sprovedeni u tužilaštvo, oduzeta i veća količina novca

"Afrodita": Poreski inspektori sprovedeni u tužilaštvo, oduzeta i veća količina novca
Foto: Dražan Pozderović | "Afrodita": Poreski inspektori sprovedeni u tužilaštvo, oduzeta i veća količina novca

BANJALUKA – Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snježana Dragičević Mitrović, inspektori Poreske uprave Republike Srpske koji su uhapšeni juče u akciji "Afrodita" sprovedeni su jutros u Republičko javno tužilaštvo, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS naknadno su saopštili da je u sklopu akcije pronađena i oduzeta veća količina novca te drugih predmeta koji će poslužiti u istrazi.

Nakon što inspektori budu ispitani pred tužiocem, biće donesena odluka da li će u pritvor.

Podsjetimo, oni se sumnjiče za dva krivična djela, primanje mita i trgovinu uticajem.

Kako su pojedini mediji objavili, oni su uhapšeni u pokušaju da od vlasnika jedne firme u Banjaluci izvuku novac tako što su mu obećali da će mu smanjiti kaznu koja je bila napisana njegovoj firmi.

Svemu je, kako pišu, prethodila kontrola spornog preduzeća prije nekoliko mjeseci, kada su pomenuti inspektori utvrdili određene nepravilnosti u njegovom poslovanju.

"Nakon toga, inspektori su pozivali vlasnika firme i rekli mu da su našli propuste i da će dobiti veliku kaznu, ali da su i oni u mogućnosti da mu smanje kaznu, ali da treba da ih 'počasti'. Vlasnik firme je to sve prijavio policiji i pokrenuta je istraga protiv njih", ispričao je izvor iz istrage.

Inspektori su, dodao je izvor, uhapšeni kada su uzeli novac od vlasnika firme, ali nisu znali da je u tom trenutku u blizini i policija, koja ih je presrela odmah nakon toga. Kazao je i da je prilikom pretresa kod njih nađen sporni novac.

"Treći inspektor nije bio tu, ali je ubrzo pronađen i uhapšen", rekao je izvor.

Pored hapšenja, u pretresima na više lokacija u sklopu ove akcije, pronađena je i oduzeta veća količina novca, mobilni telefoni, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije