Hronika

Akcija BOX: Oduzeta roba vrijedna 360.000 KM, više uhapšenih (FOTO)

Akcija BOX: Oduzeta roba vrijedna 360.000 KM, više uhapšenih (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija BOX: Oduzeta roba vrijedna 360.000 KM, više uhapšenih

SARAJEVO – U okviru operativne akcije BOX oduzeta je roba vrijednosti 360.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH).

Kako stoji u saopštenju, policijski službenici Granične policije BiH, zajedno sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva BOX, prilikom čega su obavljeni pretresi osoba, prostorija i pokretnih stvari na većem broju lokacija na području Višegrada i Sarajeva. 

"Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je veći broj osumnjičenih osoba počinio kazneno djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje, tako što su u dužem vremenskom razdoblju, od studenog 2022. godine, obavljali krijumčarenje trošarinske robe (aroma za nargilu) i drugih vrsta roba, preko državne granice, iz Srbije u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole, prilikom čega su takvim radnjama nanijeli štetu proračunu BiH, a za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist", navodi se u saopštenju UIO BiH.

Dodaje se da je u toku navedenih aktivnosti, slobode lišen veći broj osoba.

"Planskim aktivnostima u sklopu Operativne akcije BOX privremeno je oduzeto 1.860 kilograma trošarinske robe, arome za nargilu, čija je tržišna vrijednost oko 360 000 KM. U tijeku je nastavak aktivnosti", ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije