Hronika

Akcija FUP-a u Mostaru: Jedno uhapšeno, zaplijenjeni novac i droga

Akcija FUP-a u Mostaru: Jedno uhapšeno, zaplijenjeni novac i droga
Foto: FUP | Akcija FUP-a u Mostaru: Jedno uhapšeno, zaplijenjeni novac i droga

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) juče su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, uhapsili A. V. iz Mostara (44), koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ali i za neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja.

Izvršen je i pretres stambenog objekta kojeg koristi uhapšeni.

"Tom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke Crvena zastava, određena količina municije, te određena količina NN materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, kokain i cannabis, zatim mikser za miksanje mase, te određena količina novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", saopšteno je iz FUP-a.

Iz FUP-a navode da se A. V. sumnjiči da je u prethodnom periodu "od njemu poznatog lica ili više njih na ilegalnom tržištu HNK nabavljao opojne droge kokain, heroin i cannabis koje je prenosio, razvagivao i prepakivao, a potom prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje".

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predat na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije