Hronika

Akcija "Građevinar": Vuksanu predložen pritvor, Grmuša pušten

Akcija "Građevinar": Vuksanu predložen pritvor, Grmuša pušten
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija "Građevinar": Vuksanu predložen pritvor, Grmuša pušten

BANJALUKA - Stefanu Vuksanu iz Banjaluke, uhapšenom u akciji "Građevinar" zbog iznude, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor, dok je osumnjičeni Dragoljub Grmuša nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Kako je rečeno "Nezavisnim" iz Tužilaštva, banjalučkom Osnovnom sudu predloženo je da Vuksanu odredi pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti.

Njih terete da su u periodu od 9. do 20. oktobra u Banjaluci, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, oštećenom J.G. uputili ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te od njega iznudili novac.

Inače, nakon što su nekoliko dana prijetili smrću sugrađaninu i tražili od njega novac policija im je lisice na ruke stavila u akciji "Građevinar" jer su od početka bila obaviješteni o prijetnjama.

Inače u pitanju su stari policijski znanci koji su pokušali su od muškarca J.G. iznuditi 15.000 KM.

Kako nam je potvrđeno Vuksan je uhapšen odmah nakon primopredaje novca koju je pomno pratila policija. 

Od njega je oduzet novac ali i automobil kojim je došao.

Uhapšen je i Grmuša za kojeg je istragom utvrđeno da je sa Vuksanom prijetio sugrađaninu.

Inače Vuksan je poznat po nasilničkom ponašanju, hapšen zbog nasilja u porodici, ali proganjanja, nanošenja povreda, zbog čega su mu izricane mjere zabrane.

Grmuša je takođe dobro poznat policiji a između ostalog sumnjičen je i za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanja djece za pornografiju

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je nakon hapšenja S.V, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz prethodnu saglasnost

Okružnog javnog tužilaštva, izvršen pretres automobila "folksvagen" koji je koristio i tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 15.000 KM.

O prijedlogu pritvora odlučiće Osnovni sud u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije