Hronika

Akcija "Kajak": SIPA i MUP Srbije hapse krijumčare migranata

Akcija "Kajak": SIPA i MUP Srbije hapse krijumčare migranata
Foto: Ilustracija | Akcija "Kajak": SIPA i MUP Srbije hapse krijumčare migranata

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su na području Bratunca dva lica zbog sumnje da su kao članovi grupe za organizovani kriminal prebacivali ilegalne migrante iz Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe su, u saradnji sa Tužilaštvom Srbije za organizovani kriminal i policijskim službenicima Službe MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminaliteta, realizovali akciju kodnog naziva "Kajak" u okviru koje je, do sada, na području obje zemlje uhapšeno devet osumnjičenih lica.

Tokom rada na predmetu podršku je pružio Policijski centar jugoistočne Evrope - SELEC, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Riječ je o istrazi Tužilaštva BiH protiv lica osumnjičenih da su u sadejstvu sa osobama iz Srbije organizovali krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata sa područja Srbije, preko vodene granice na rijeci Drini na teritoriju BiH, čime se ugrožava bezbjednost i usložnjava situacija sa ilegalnim migrantima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije