Hronika

Akcija "Kalibar": Pretresi na devet lokacija, pronađena veća količina oružja

Akcija "Kalibar": Pretresi na devet lokacija, pronađena veća količina oružja
Foto: Policijska uprava Doboj | Akcija "Kalibar": Pretresi na devet lokacija, pronađena veća količina oružja

TESLIĆ, DERVENTA – U okviru akcije "Kalibar", pripadnici Policijske uprave Doboj i žandarmerije MUP-a RS uhapsili su jednu osobu i zaplijenili veću količinu oružja.

Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da su u saradnji sa Jedinicom žandarmerije MUP-a RS danas u okviru akcije "Kalibar", uhapsili lice D.Đ. iz Teslić jer se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"U okviru ovih aktivnosti policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Tesliću i Osnovnog suda u Derventi izvršili pretrese na devet lokacija na području Teslića i Dervente, a kojima je obuhvaćeno ukupno osam lica, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: jedan puškomitraljez PM-84 sa pripadajućim spremnikom, jedna automatska puška sa pripadajućim okvirom, dvije ručno prepravljene puške, jedan pištolj, tri lovačke puške, oko 500 komada municije različitog kalibra i drugi predmeti", kazali su iz policije.

Dodali su da je u toku kriminalistička obrada lica D.Đ., D.O., D.M., M.T., Z.S., N.K., Z.R. svi iz Teslića i lica M.A. iz Dervente.

"Protiv njih će nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije