Hronika

Akcija "Kobra": Uhapšen Zeničanin zbog droge

Akcija "Kobra": Uhapšen Zeničanin zbog droge
Foto: Ilustracija/Arhiva | Akcija "Kobra": Uhapšen Zeničanin zbog droge

ZENICA - U akciji "Kobra", zbog sumnje da je nabavljao i preprodavao narkotike na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su Zeničanina I.H. (30).

Na teret mu se stavljaju krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Istražni organi sumnjiče ga da je od njemu poznatih osoba na ilegalnom tržištu ZDK nabavljao, prenosio i pakovao drogu amfetamin i kanabis u paketiće pogodne za uličnu prodaju. Potom ih je prodavao uz prethodnu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se dogovarao o vremenu i mjestu primopredaje droge i novca.

Akciju su u ponedjeljak sproveli pripadnici FUP-a pod nadzorom Tužilaštva ZDK. Federalna policija pretresla je objekte koje koristi osumnjičeni te oduzela amfetamin i kanabis. Osim toga, kako je saopšteno iz FUP-a, pronađeni su i digitalna vaga za precizno mjerenje, aparat za varenje plastičnih kesa, metalna drobilica, kao i novac u raznim apoenima u iznosu od 550 KM, za koje se sumnja da potiču od kupoprodaje droge.

"Prilikom pretresa pronađeni su i vatreno oružje i municija te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku", navode iz FUP-a.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u prostorijama FUP-a te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu ZDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije