Hronika

Akcija MUP-a RS "napisala" 5.009 kazni za učesnike u saobraćaju

Akcija MUP-a RS "napisala" 5.009 kazni za učesnike u saobraćaju
Foto: Ilustracija | Akcija MUP-a RS "napisala" 5.009 kazni za učesnike u saobraćaju

BANJALUKA - Prilikom sprovođenja akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prošle sedmice policija je kaznila 5.009 učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a RS.

Kako je navedeno, akcija "Pojačana kontrola saobraćaja s akcentom odnos vozač - pješak, nepropisno kretanje bicikla, kontrolu kretanja traktora, radnih mašina, motocikla i mopeda i kontrolu prisustva alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu", realizovana je u cilju unapređenja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Po akcentu akcije izrečeno 2.714 prekršaja, a evidentirano je i 2.295 prekršaja po drugim osnovama, precizirano je u saopštenju.

Takođe, u toku akcije sankcionisana su 84 biciklista, 82 vozača motocikla, 66 vozača mopeda, 69 traktora i radnih mašina, kao i 166 pješaka.

Policajci su izvršili 2.390 alko-testiranja, od kojih je u 271 slučaju utvrđeno nedozvoljeno prisustvo alkohola, dok je pet vozača odbilo je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola, a sedam vozača je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu, naveli su iz MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije